Kan vi hjelpe deg? Ring oss på 94 15 52 07

Hvilken plattform bør du velge til din nettbutikk?

En av de viktigste avgjørelsene du må ta når du skal starte nettbutikk, er hvilken plattform du skal velge. Det er mange plattformer der ute, og det er ofte vanskelig å få oversikt over fordeler og ulemper de forskjellige har, og hva som skiller de fra hverandre.

Ingen plattform passer for alle.

Plattformen du velger må passe dine behov både når det gjelder funksjonalitet og dine egne behov. Pris, bransje og produkter er også noen av de andre faktorene som spiller en rolle når du velger den plattformen som passer for deg best. Det er viktig å sette seg inn i de forskjellige, for den plattformen du velger må du gjerne stå ved i mange år fremover. Det er tidkrevende og ofte kostbart å bytte.

Så før du setter deg ned med de forskjellige plattformene må du ha oversikt over følgende:

Hvilken plattform passer best til din netthandel?
  • Hvilke produkter skal jeg selge?
  • Hvilken bransje skal jeg operere i?
  • Hvem er kundene mine?
  • Hvem er konkurrentene mine?
  • Hvordan er mine ressurser (tid og penger)?

Når så dette er klart kan du begynne å sammenlikne de forskjellige løsningene:

#1 -Ferdigløsninger

Dersom du har alle varer og innhold klart og vil komme raskt i gang, har du nettsteder som tilbyr ferdige maler. Disse er komplett med det du trenger for å komme i gang. Eksempler på dette er Shopify og Squarespace. Disse passer bra dersom du ikke har ressurser til å leie egen webdesigner, men kan lage siden selv.

En annen populær helintegrert ferdigløsning er norske Mystore. Den inneholder nettbutikk og betalingsløsninger som Klarna og Vipps, og er enkel å bruke uten at du trenger å tilegne deg så mye teknisk kunnskap.

Ferdigløsninger gir deg stort sett alt du trenger fra et og samme sted, feks webhotell, integrering for betalingsløsninger etc.

#2 – WordPress – WooCommerce

WordPress har en egen utvidelse som heter WooCommerce. Den bygges på et eksisterende WordPress tema og kan skaleres til en fullverdig nettbutikk. Grunnversjonen er gratis og funksjonell, man trenger ikke så mye teknisk innsikt, da den er enkel å bruke. WordPress vokser veldig, og brukes i dag av nesten 30% av alle nettbutikker – og det er det en grunn til.

WordPress krever at du har eget webhotell, støtter ubegrensede produkter og har mange tilleggsfunksjoner og utvidelser. Den kommer også med sikkerhetsfunksjoner for beskyttelse av nettbutikken.

#3- Magento

Magento er en åpen kilde-kodeløsning, og gir deg full kontroll og frihet til egen tilpasning av siden. Den gir masse fleksibilitet og funksjonalitet. Tilbyr en gratis community versjon, men også en betalt versjon som inkluderer flere tjenester. Støtter ubegrensede produkter, har avanserte sikkerhetsprodukter og flere utvidelser. Magento krever høye tekniske ferdigheter og kostnad til utvikling.

Magento er ganske kompleks ved etablering og drifting, men passer bra dersom vil integrere nettbutikk med fysisk butikk.

#4 – Videresalg

En nettbutikksløsning som virkelig vokser drastisk i markedet, er salg gjennom eksisterende nettbutikker, som feks Ebay. Amazon er også for full fart inn i markedet her hjemme. Da drar du nytte av store kundemasser, og kan selge varene dine gjennom eksisterende plattformer som gjør hele prosessen enkel og trygg.

Før du tar en avgjørelse og bestemmer deg for plattform er det viktig at du setter deg ned og får en oversikt over dine behov. I tillegg bør du se på kostnader samt egeninnsats – dette vil være avgjørende for videre valg.

Husk, det skal være et valg som du er fornøyd med – i lang tid framover.

Ta gjerne kontakt med oss i Din Markedsfører dersom du ønsker veiledning, tips og råd. Vi hjelper deg gjerne.

Date: May 20, 2019

Topics: digital marketinginternetinternettnetthandelwebshop

  • Ring vårt team direkte for et råd

    94 15 52 07