Kan vi hjelpe deg? Ring oss på 94 15 52 07

Hvorfor bør du vedlikeholde hjemmesiden din?

En hjemmeside er bedriftens ansikt utad. Det er et av de viktigste markedsførings-kanalene en bedrift har. Det er du som eier og kontrollerer siden din og innholdet, og det er en direkte kommunikasjonslinje med dine kunder. En fin hjemmeside vitner om profesjonalitet, seriøsitet og gjør det lettere for kundene dine å velge deg.

Har du allerede en hjemmeside? Gratulerer, da har du allerede kommet veldig langt, og kan gi deg et klapp på skulderen.

Men du kan ikke slappe helt av riktig enda ….

Det som er viktig nå er å jevnlig utvikle hjemmesiden med nytt og spennende innhold slik at den hele tiden er oppdatert både på priser, ansatte og annen tekst.

Det neste du må gjøre nå er å planlegge en vedlikeholdsplan slik at det tekniske alltid er oppdatert og i orden.

Hva? Har du ikke gjort det?

Da må du lese videre…

Jevnlig vedlikehold av hjemmesiden din er viktigere enn du tror

Etter lansering av nettside eller nettbutikk er det nemlig ytterst viktig med regelmessig vedlikehold av det tekniske i hjemmesiden din, og her kommer noen gode grunner til hvorfor:

#1 Hacking av hjemmeside

Det er flere årsaker til at du bør ha regelmessig vedlikehold, og den viktigste er å redusere fare for datakriminalitet og å tette sikkerhetshull. Ferske tall viser at nesten 20 millioner nettsider blir hacket hver uke.

Det er mange måter og grunner til at man hacker en hjemmeside.

Før kunne det være ungdom som kjedet seg og hacket inn i sider for moro skyld.

Nå kan det gjerne være kriminelle handlinger satt i system; Noen kan stenge siden din for å kreve løsepenger for å få den tilbake, eller tar over datamaskinen din eller domenet ditt for å benytte den til kriminelle handlinger, for eksempel bitcoin mining. Dette skjer daglig, og det kan skje med en datamaskin nær deg, eller det kan skje med din.  Skjer det kan det være ødeleggende for din hjemmeside, og også for din bedrift.

#2 Funksjonalitet og Brukeropplevelse på hjemmeside

Det er også nødvendig å forsikre seg om at funksjonene fortsetter å fungere og at hjemmesidens funksjonaliteter er lik det den var da den var ny. Hver gang det er en oppdatering på de mest populære browserne, for eksempel Firefox eller Chrome, eller ny teknologi lanseres, vil Plug in-utviklerne oppdatere sine plugins umiddelbart. Dersom du selv oppdaterer disse vil du få funksjoner som fungerer bedre, den blir raskere å laste opp, og enklere å bruke. Med flere egenskaper, vil dette også øke brukeropplevelsen. En bra brukeropplevelse av hjemmesiden din er positivt for dine brukere som er inne på siden din, og reflekterer positivt på din bedrift, noe som fører til høyere plass på søkelista til Google.

#3 Tid og Penger

Du sparer tid og penger på jevnlig vedlikehold av din nettside, for det kan bli veldig kostbart hvis den plutselig er nede og må fikses for å komme i gang igjen. Kostbart fordi en hjemmeside som er nede potensielt kan tape deg kunder og inntekt, og kostbart fordi en utvikler må bruke masse tid på å få den i gang igjen.

Date: January 28, 2019

Topics: content marketinghjemmesideinnholdsmarkedsføringmarkedskommunikasjonnettsideSEOvedlikeholdwebside

  • Ring vårt team direkte for et råd

    94 15 52 07